Over Anneke

Anneke Klomp

Ik woon in Hoorn al ruim 45 jaar, hier heb ik ook gewerkt en mijn opleiding voor verpleegkundige gedaan.
Ik ben moeder van 3 kinderen , 2 zoons en een dochter.
Ik was heel gelukkig, ik had een gezin en werk wat me goed bevalt.
Hier kwam verandering in toen mijn zoon overleed op een maandag ochtend door een brommer ongeval.
Dit zou het begin zijn van veel veranderingen in mijn leven, een periode van rouw brak aan, een scheiding en in 2009 tevens de ziekte lymfklierkanker.
In dit diepe dal van rouw en verlies en tegelijk herstel naar gezond denken, zijn en voelen zou ik 10 jaar verblijven.
Gelukkig vond ik aansluiting bij het dansen van biodanza en heb de opleiding gevolgd. Dit is de aanzet geweest voor mijn sprong naar de verpleegkundige -vervolg opleiding van Integrative Medicine (IM).

Tijdens mijn werkzame periode als verpleegkundige ben ik daarnaast altijd nog verder blijven zoeken naar meer manieren om gezondheid na te streven.
Ik kreeg gaande mijn leven eigenlijk meer vragen dan juiste antwoorden. Waarom wordt iemand ziek, en wat heeft hij of zij nodig om beter te worden?

In mijn opleiding kregen we les in de zorg om patiënten in het ziekenhuis naast de behandeling ook informatie te geven over leefstijl. Dat dit vaak de plank mis sloeg had in mijn optiek te maken met het feit dat het vaak ging over wat mensen moesten laten. Dus bijvoorbeeld roken en of alcohol drinken en of drugs gebruiken. Juist minder eten of anders eten, geen (lekkere ) vet voedsel, vlees of gebak.

Dus eigenlijk namen we veel fijne dingen weg voor mensen. In het ziekenhuis zelf hielden de mensen dit gemakkelijk vol maar eenmaal thuis kwam al snel de klad er in. Dus heb ik veel opleidingen gevolgd.

Echter de IM opleiding heeft mij uiteindelijk veel antwoorden gegeven, waar ik zo naar op zoek was. Tegelijkertijd heeft het ook een positieve invloed op mijn eigen leven gehad. Doordat ik veel dingen ging implementeren in mijn eigen leven. Ik houd erg van practice what you preach.

Voor wie ben ik er?

Ik werk graag met mensen die zelf het roer weer in handen willen krijgen, ik weet als geen ander hoe ziekte je leven op zijn kop kan zetten tot er niets meer is zoals het was. Als je eenmaal in de put zit hoe kom je daar dan weer uit?

Als je het gevoel hebt dat er nog meer moet zijn voor jou om alles er uit te halen om (nog) beter te kunnen worden.

Als je gelooft in aanvullende behandelingen, of je hebt deze al gevolgd.
Als je al kennis hebt van mediteren, yoga ed. De lijst is te lang om alles op te noemen, wat het verschil maakt dat er wel degelijk wetenschappelijk onderzoek is gedaan die deze behandelingen ondersteund ten behoeve van de gezondheid.

Voor diegenen die een ander licht willen laten schijnen op het grote geheel.
Tevens kan ik met je meedenken voordat je in gesprek met je arts gaat.
Mocht je vragen hebben over je bloeduitslagen en je hebt ze bij je?

Wat kan ik voor jou doen?

Ik werk samen met jou een op maat gesneden plan uit, waar je thuis goed mee aan de slag kunt. Waarin ik veel tips en trucs met je deel zodat je je beter en sterker kunt gaan voelen.Meestal kun je al goed uit de voeten met een paar gesprekken.

Daarnaast kijk ik met je mee of je lichaam ondersteuning kan gebruiken van supplementen.
Wat ik aanbied in mijn praktijk is een voetreflex behandeling in combinatie met de Healy die middels fijnstroompjes je lichaam weer in balans kan brengen. We kijken samen naar voeding en beweging speciaal voor jou.

Door de coaching wordt je gezien en gehoord en dat draagt weer bij aan herstel. Deze gesprekken kunnen tevens op de computer plaats vinden, gewoon lekker vanuit huis. Je hoeft nergens heen, geen reistijd. Zodat het zo min mogelijk vermoeiend hoeft te zijn.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, mail me dan om een kennismaking in te plannen ( 15 minuten) om te kijken of ik je kan helpen en van daaruit maken we een afspraak voor een intake.

Neem vrijblijvend contact op

Ik help je graag verder