Integrative Medicine

Het is ‘wetenschappelijk bewezen, effectieve inzet van complementaire behandelingen ten behoeve van onze gezondheid’.

Het heeft mij op het juiste spoor gezet, omdat ik tijdens de opleiding alles zelf wilde implementeren in mijn dagelijks bestaan. En wat bleek ik ging me er zelf beter bij voelen. Dan groeit mijn enthousiasme helemaal om dit te willen delen.
Wat ik ontdekte is: dat ik sterk geloof in ons zelfherstellend vermogen!

Een hele mooie vind ik de uitspraak van Florence Nightingale zij is de grondlegger van het verpleegkundig vak:

“De verpleegster moet de juiste omstandigheden scheppen,
om de natuur zijn werk te laten doen.”

Wat het verschil is met de reguliere behandelingen, is het gegeven dat we zelf ook een intelligent systeem hebben die zelf heel veel dingen kan.

Ons lichaam is zo minutieus afgesteld, dat het veel dingen kan oplossen en verbeteren.
Hoe werken de lever, de darmen, de nieren, de longen. Je wordt al heel snel wijzer door het begrijpen wat je lichaam doet en hoe het reageert.

Meer informatie over Integrative Medicine?

Heb je al voldoende kennis van het sympathisch zenuwstelsel, en het parasympatisch zenuwstelsel? Met de juiste informatie kun je zelf gericht de aanpak starten voor een herstel naar gezondheid, of klachten verminderen. Met de juiste informatie ben je ook super gemotiveerd om het vol te houden.

Uit het boek van Bruce Lipton, de biologie van de overtuiging, komt naar voren dat de cel (wij bestaan immers uit heel veel cellen) het beste zijn werk kan doen in een voor hem ideale omgeving. Dus de cellen reageren op de omgeving, dat betekent dat we daar zelf nog aan kunnen werken.

Dat is de basis van de IM benadering. We gaan kijken hoe we de cel weer optimaal zijn werk kunnen laten doen in een zo ideaal mogelijke omgeving. Dus we gaan voor het lichaam zorgen en de geest.

Dit kan op veel manieren, door in gesprek te gaan over voeding, en medicijn gebruik. Maar ook over hoe je leeft? In een stad of op het platteland en wat voor werk je doet. Of je alleen bent en of een gezin hebt.

Het is verbazend interessant om te zien hoe men op kan knappen met de juiste informatie. Ik weet zeker dat er een hele slag te slaan is voor veel mensen op weg naar hun gezondheid.
In mijn werk heb ik er vaak van gedroomd om mensen nog beter te kunnen bijstaan op weg naar hun gezondheid. Met deze ingang kan ik daar eindelijk mee starten.

Hoe fijn is het als je even van je koers af geweken was en dat er iemand met je meekijkt hoe je weer verder kunt? Waar ik blij van wordt is het kleinschalige contact en de tijd voor mensen nemen. Dat mis ik vaak in mijn werk in het ziekenhuis.

Spreekt dit je aan?

Maak dan een afspraak voor een kennismaking