Metabolisme

Ziekte van het metabolisch systeem, wat houdt dat precies in?

Metabolisme betekent stofwisseling. Dat is het omzetten van voedingsstoffen in bouwstoffen en energie voor het lichaam. Een syndroom is een geheel van symptomen die samen voorkomen bij een bepaalde aandoening. Metabool syndroom of MBS duidt op een specifiek geheel van verschijnselen die voorkomen in geval van een gestoorde stofwisseling.

Nu is dit een duidelijk omschreven tekst, echter de oorzaak van waarom het metabolisme niet goed werkt is een heel andere.

Want de geneeskunde werkt nog niet veel met oorzaken die dit kunnen veroorzaken.

Nu is het zo dat er wel degelijk onderzoek naar gedaan is. Veel zelfs omdat het een groot aantal mensen betreft. Daarbij is het zelfs zo dat heel veel ziektes (zo niet alle?) Ontstaan in de buik!

We kunnen er van uitgaan dat er veel schadelijke stoffen in ons milieu voorkomen, waarvan plastic een grote is en ook bekend. Daarnaast is er veel antibiotica in het oppervlakte water en ook hebben wij als mensen onder andere last van te veel fluoride, en pesticiden.

Dus is het zeer de moeite waard om eens met iemand samen te kijken welke producten je zou kunnen mijden in je dagelijks leven.

Nu wil ik nog 1 specifiek artikel met jullie delen en dat is de ACE studie. Dit is een wetenschappelijk onderzoek (die nog voortduurt) die onderzoekt en kinderen volgt die een slechte of moeizame start hadden in hun leven. Hetzij al in de baarmoeder en soms met de geboorte en soms kort na de geboorte. Kinderen die een trauma hebben meegemaakt en of ziekte , die worden gevolgd om te kijken welk effect dat heeft op hun leven en hun gezondheid?

Wat er uit blijkt is voor een deel nu al bekend, en ja het heeft dus invloed op het leven van de nu inmiddels volwassen geworden mens.

Nu zul je denken, maar dat kun je niet meer veranderen? Nee dat klopt het ligt in je verleden, doch kun je er wel iets mee doen? Kun je er aan werken? Ja dat kan dan weer wel en op die manier je  toekomst proberen te beïnvloeden.

Want we hebben namelijk een heel groot zelf herstellend vermogen, die we kunnen inzetten. Daarvoor moet je dan wel de juiste omstandigheden creëren.

Wil je weten hoe? Laat je dan informeren, neem eenvoudig contact met me op en ik laat je weten of ik je op weg kan helpen.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31492648/