integrative medicine

Integrative geneeskunde

Wat is het nu precies

Je kunt je gezondheid versterken door mensen meer mogelijkheden te geven zelf iets te doen aan hun gezondheid.

Het verouderde model van de dokter die de patient verteld wat hij moet doen verschuift naar een nieuw model waarin de mens centraal staat.

Veel mensen gaan op zoek naar wat hun gezondheid kan versterken, dat blijkt uit het onderzoek hoeveel mensen er gebruik maken van complementaire zorg.
dit blijken er heel veel te zijn. Dat dit nog niet wordt geaccepteerd in de reguliere zorg, gaat ook veranderen omdat er veel onderzoek is gedaan naar de complementaire zorg en er veel bewezen effectief is. Dit is ook de basis van de integrale geneeskunde, het is bewezen effectief en veel minder schadelijk.

Mensen die de eigen regie voeren is een heel gezonde vorm, hierbij speelt bewustzijn een belangrijke rol. Dit zien we uit het feit genomen dat mensen zich steeds meer gaan afvragen wat hun ziekte nu eigenlijk inhoudt, wat het zegt over hoe je leeft en hoe jij in je wereld staat om jou heen.

Die verbinding tussen lichaam, ziel en geest wordt hiermee steeds duidelijker.

Elke keer als ik me dit bedenk dan wordt ik er blij van. Zelf ben ik ook ziek geweest en ik vond het maar wat lastig ‘om alles uit handen te geven’.
Wat was ik blij toen de artsen hun traject klaar hadden met mijn ziek-zijn en ik zelf weer aan de slag kon.
En dat bleek nog een hele klus, ik dacht dat ik wel begrepen had na zoveel jaren verpleegkundige te zijn dat iemand eigenlijk pas beter kan worden als de dokter klaar is. Dat het zo een lange weg zou zijn heb ik duidelijk onderschat.
En het pad wat ik liep deed ik voornamelijk nog alleen, wel met alle liefde van mensen om me heen die me met raad en daad bij stonden, maar ik had toen nog geen idee van integrative geneeskunde.
Want wat het heeft gedaan is dat ik me vaak onzeker voelde als het resultaat nog op zich liet wachten.
Dan ging ik twijfelen, doe ik het wel goed, is dit wel de juiste weg?

Laatst las ik een artikel die me raakte, als we gewond zijn, dit kan zijn door een heftige gebeurtenis in je leven, dan zoeken we naar veiligheid en bevestiging buiten onszelf. Dit heeft er mee te maken dat je na zoiets erg onzeker wordt, je hele wereld staat op zijn kop.
Dan kijken we om ons heen naar andere mensen en vragen we raad. Hoe helpend is het dan dat je de juiste mensen treft?
Dat juist die mensen je begrijpen, naar je kunnen luisteren en je kunnen helpen?

Dit beoefende ik natuurlijk al langer in het ziekenhuis, doch het is me na mijn eigen verhaal nog duidelijker geworden.

Het helpt echt als er iemand is die je ziet, hoort en begrijpt. Dit is al de halve afstand naar jou heling.

En daarnaast kunnen we ook supplementen inzetten, je de weg wijzen naar andere healers welke je in kunt zetten alles om jou weer de regie te geven over hoe jij je leven wilt leven. En de ziekte niet langer je leven te laten beheersen.

Ook voor mensen die al klachten hebben of ziek zijn, het werkt niet enkel preventief, maar zeker ook als je al ergens midden in zit. Denk niet dat alles vanzelf wel over zal gaan, want het kan soms ook nog erger worden. Dus wacht niet te lang met je leefstijl aan te passen, de weg terug wordt er langer door.

Een ieder krijgt een persoonlijk plan van aanpak mee waar je thuis mee aan de slag kunt gaan.
Afhankelijk van waar je bent heb je misschien maar een paar gesprekken met mij nodig op weg naar een geode gezondheid.
Mocht je nog veel vragen hebben of twijfelen dan kunnen we een gratis kennismakingsgesprek plannen van 15 minuten